Sunday, August 16, 2015

På det fjärde gäller det. Sommar 2015

fig. 26
Ska vi? 1,2, 3 på de sjunde… Pixa kom snabbt in  i de gamla simrutinerna här i var det avstamp mitt i Hjälmaren. Tyvärr har husse inte följt med alla ivriga försök i sommar. Han tyckte det var för kallt.
Efter ett späckat Siberian Husky program om S.H. draghund anatomi tog semestern fart. Eller snarare tog avgasrör reparationer fart, även om det blev lite sol och tid med flocken. När jag kom till klipporna på bilden ovan hade jag fått plocka upp ljuddämparen efter vägen.
fig. 27
Gretz försöker ta an Franz i en match. Kedjor och varjar var lite korta. Jag lyckades sära dem men en del kunde stöta ihop. Jag kom att behöva fler meter på stakeouten Nu hade jag även bil att laga.
Hundarna fick många tillfällen till lek i sommar. Resan visade sig ge många tillfällen till variation för hundarna. De fick även vara med husse dag ut och dag in, vilket sammansvetsade oss mer. Det är mycket att kosta på, när jag precis fick åka till veterinären i Örebro. Franz hade tyvärr krockat med Heinz morgonen vi körde till Vänern.
fig. 28
Stilige Heinz får var på sin kant med farsan när han inte kommit så bra överens med storebrorsan. Veterinär besöket var gjort och för att vara på den säkra sidan fick han lite piller med. Det var lite koll på ögongloben och den snälle veterinären i Örebro kikade på Pixas klo samtidigt, ingen fara med dem. Klor klipptes sedan.
Vi tog morgonpromenader allihop innan avfärden fortsatte. Fläkten i kupén på bilen installerades och vattenpauser blev det gott om. Svala mornar tog vi vara på.
fig. 29
En ivrig Franz hittade en god kvist. Den var tydligen lite mer lättuggad än lillebrorsan. Han har fin form som unghund och växer snabbt.
När det gäller att hitta bra platser så fick jag idéer på väg tillbaka till Örebro. Det var inte ursprungs planen men nu när jag inte hade ett helt avgasrör så var det dags att planera om.
fig. 30
Borka tappade päls i sjok då solen gassade som mest. Fina morgonpromenader erbjöds nära Herrfallet, vid klipporna i Arboga. Det var en lugn och fin plats med Hjälmaren i gassande sol.